Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Hei! Davoksen älyttömät "tieleilijät": painukaa helvettiin! Katsokaa kerrankin mitä helvettiä olette aikaansaaneet!

121 000 e – näin paljon maksaa lippu talous-eliittiin
Chris Ratcliffe/Bloomberg News
25.1.2012
Maailman talousfoorumin vuotuinen kokous on kansainvälisen talouden Oscar-gaala, joka kerää Davosiin talouden, politiikan ja tutkimusmaailman silmäätekevät. Suomesta paikalla on kaksi henkeä. (Minä: ja maailman talouden tila näyttää näiden ”nerokkaiden ihmeiden tekijöiden älyllisen tuotannon laatua. Täyttää sonttaa!)
-------------------------------------------------------------------------------
Suomen edustus Maailman talousfoorumissa Davosissa on ollut pohjoismaisittain varsin niukka, mutta tänä vuonna osallistujalista on erityisen lyhyt: Suomea edustavat pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ja Sveitsin suurlähettiläs Alpo Rusi. Mukana ei ole yhtäkään yritysjohtajaa.
Maailman talousfoorumi käynnistyy tänään Davosissa. Norjalaisia Davosissa on 24, prinssi Haakonista ja Mette-Maritista energiateollisuuden yritysjohtoon. Ruotsalaisia mukana on 22, pääosin energia- ja autoteollisuuden edustajia, myös esimerkiksi konkurssiin menneen Saabin toimitusjohtaja Håkan Buskhe.
Suomen näkymättömyyteen lienee useita syitä. Presidentti puuttuu vaalivuoden takia. Suomessa valtionhallinnossa ja yrityksissä saatetaan suhtautua monia muita maita nihkeämmin suuriin kokouskuluihin.
Viime vuonna mukana oli kahdeksan henkeä, presidentti-pääministerin parivaljakon lisäksi hissiyhtiö Koneen Matti Alahuhta, energiayhtiö Fortumin Tapio Kuula, teräsvalmistaja Outokummun Juha Rantanen, Finanssialan keskusliiton Piia-Noora Kauppi ja Sitran Mikko Kosonen.
Kauppi ei tällä kierroksella osallistu aikataulusyistä. Hän ei lähde arvioimaan suomalaisten osallistujien kaikkiaan vähäisen määrän syitä.
– Omalta osaltani olen kokenut Davosin erinomaiseksi paikaksi verkostoitua kansainvälisesti. Olen saanut verkoston kautta paljon, toivottavasti elinikäisiä, ystävyyssuhteita maailmalta. Kokouksessa käydyt keskustelut ovat olleet avartavia ja työn kannalta hyödyllisiä.
Kutsuvieraat ilmaiseksi,
yritysliput huippukalliita
Ainakin suomalaiset säästävät pitkän pennin. Maailman talousforuumin eli World Economic Forumin (WEF) perusjäsenyys maksaa 40 000 euroa, ja pääsylippu Davosiin noin 15 000 euroa, WEF:n tiedottaja Vivian Yang kertoo.
Davos-paketti maksaa siis yrityksille noin 55 000 euroa. Valtioiden edustajat, kuten pääministerit, ovat kutsuttuja vieraita, joten he eivät maksa osallistumismaksuja, valtioneuvoston kansliasta kerrotaan.
Tällä summalla pääsee kuitenkin vasta karvalakkipuolelle yleiskokouksiin. Jos haluaa kutsun suljettujen verhojen taakse, tapaamaan vaikka yhteisösivusto Facebookin Sheryl Sandbergia, täytyy ainakin hankkia Industry Associate -tason jäsenyys. Se maksaa 106 000 euroa, eli yhteensä "backstage-lipulle" kertyy hintaa 121 000 euroa.
Matkakumppanille ei silti saa lippua panemalla toiset 15 000 euroa tiskiin vaan siihen tarvitaan vielä kalliimpi Industry Partner -tason jäsenyys.
Kovimmilla kavereilla on 400 000 euron Strategic Partner -jäsenkortti, joka oikeuttaa seurueellisen matkakumppaneita, pääsyn vip-huoneisiin ja autokuljetuksiin ovelta ovelle, kertoi viimevuotisesta hinnoittelusta The New York Timesin kolumni.
Näihin sarjoihin pääsee vain, jos on maailmaan suurimpien yritysten joukossa tai tulee Kiinasta tai Intiasta.
– Olen osallistunut Davosin kokouksiin vuodesta 2005 lähtien osana Young Global Leaders -verkostoa. Siihen kuuluu henkilöjäseniä, ei organisaatioita. Osallistuminen Davosin kokouksiin on verkostoon kutsutuille henkilöille maksutonta.
Finanssialan keskusliitto ei ole WEF:n jäsen eikä myöskään maksanut osallistumisesta, Kauppi kertoo.
WEF:n Leighin mukaan jäsenyydet oikeuttavat osallistumaan kokouksiin ja tapahtumiin pitkin vuotta, joten "kyse on Davonsin vuosikokousta "laajemmasta osallistumisesta ja arvonmäärityksestä".
Keskiviikosta lauantaihin kestävään Davosin-kokoukseen odotetaan 2 600 vierasta, joista yli tuhat on yritysjohtajia. Paikalla on myös yli sata kansalaisjärjestöä
.