Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

perjantai 10. lokakuuta 2014

5Y5Y-inflaatio-mittari!!!!

Juuri se käppyrä, jonka EKP ei halua romahtavan, on romahtamassa

Muistatko vielä "viiden vuoden päästä alkavan viiden vuoden euro-inflaatio-swapin"?
Tämä vähän tunnettu mittari nousi taannoin julkisuuteen, kun Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi nosti esille puheessaan.
Draghi sanoi, että EKP käyttää tätä mittaria seuratakseen keskipitkän aikavälin inflaatio-odotuksia.
Viiden vuoden päästä alkavan viiden vuoden inflaatio-swap yksinkertaisesti kertoo, kuinka suuri on keskimääräinen inflaatio viiden vuoden päästä alkavalla viiden vuoden ajanjaksolla, eli esimerkiksi tästä hetkestä lukien vuosina 2019-2024.
EKP:lle on tärkeää, että tämä mittari pysyy kahden prosentin tuntumassa, jotta se voisi uskottavasti sanoa, että keskipitkän aikavälin inflaatio-odotukset ovat tiukasti ankkuroituja. Juuri tämän inflaatio-odotuksen pitäminen ennallaan on EKP:n tärkein nimetty tehtävä.
(Huom!Inflaatio-swapit ovat sijoitusinstrumentteja, joiden avulla sijoittajat suojautuvat inflaatiota vastaan. Viiden vuoden päästä alkavan viiden vuoden inflaatio-swap yksinkertaisesti kertoo, kuinka suuri on keskimääräinen inflaatio viiden vuoden päästä alkavalla viiden vuoden ajanjaksolla, eli esimerkiksi tästä hetkestä lukien vuosina 2019-2024.)
Tätä taustaa vasten on kiintoisaa nähdä, mitä 5Y5Y-inflaatio-mittarille on tapahtumassa...
Keskipitkän aikavälin inflaatio-odotukset ovat laskenet 1,82 prosenttiin ja suunta on EKP:n kannalta huolestuttava. Japani, perässä tullaan?
Upotetun kuvan pysyvä linkki