Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

lauantai 18. heinäkuuta 2015

"VAPAAT MARKKINAT" pääoman masennustilassa!

Kreikka-paketti kalpenee tämän Kiinan tempun rinnalla

Kreikka-paketti kalpenee tämän Kiinan tempun rinnalla
Kiina aikoo tukea osakemarkkinoita järisyttävällä summalla rahaa. Vapaista markkinoista on turha enää puhua.
17.7.2015
Taloussanomat–Bloomberg

Kiinan valtiollinen arvopaperikaupan rahoittaja CSF on saanut luvan ostaa osakkeita ja rahoittaa osakekauppaa 3 000 miljardilla juanilla (noin 445 miljardilla eurolla). Kyseessä on Kiinan valtion uusin yritys estää syöksy maan osakemarkkinoilla.
Asiasta kertoivat nimettömät lähteet uutistoimisto Bloombergille.
CSF (China Securities Financial Corp) lainaa tarvitsemansa rahat Kiinan keskuspankilta ja markkinoilta. Se voi ostaa rahoilla osakkeita suoraan tai lainata sitä eteenpäin osakevälittäjille, jotka puolestaan voivat lainata rahat edelleen piensijoittajille.
Käytännössä keskuspankki siis rahoittaa velalla tehtävää osakekauppaa.
Shanghain ja Shenzhenin pörsseissä tehdään jo nykyisellään poikkeuksellisen paljon kauppoja velkarahalla. Helsingin Sanomat (HS) kirjoitti tällä viikolla Macquarie Researchin 8,5 prosentin arviosta, kun esimerkiksi New Yorkin pörssissä velkarahalla tehdään vain 1,5–3 prosenttia kaupoista.
Velaksi ostettaessa osakkeet toimivat velan vakuutena. Jos osakkeiden arvo romahtaa, velkoja voi vaatia lisää vakuuksia. Jos niitä ei löydy, osakkeet voidaan myydä, mikä entisestään kiihdyttää kurssien laskua, HS kirjoitti.
CSF:n noin 445 miljardin summa on 25-kertainen verrattuna tukirahastoon, jonka kiinalaiset osakevälittäjät perustivat aiemmin heinäkuussa. CSF:n "ison singon" rinnalla kalpenee myös muun muassa Kreikan suunniteltu tukipaketti.
Osakevälittäjä Bocom Internationalin strategin mukaan on todennäköistä, että CSF ei käytä kaikkea tulivoimaansa, kunhan se saa markkinat vakuutetuksi kyvystään tarvittaessa pysäyttää kurssiromahdus.
– Tässä katsotaan kuka jänistää ensin. Toistaiseksi se tuntuu toimivan, strategi Hao Hong sanoi uutistoimisto Bloombergille.
Kiina on tänä kesänä tukenut osakemarkkinoita useilla muillakin toimilla. Isoja omistajia on kielletty myymästä osakkeita ja valtion laitoksia on määrätty ostotalkoisiin. Kaupankäynti on myös keskeytetty noin puolella osakkeista.
"VAPAAT MARKKINAT" pääoman maniatilassa!

48 miljardia euroa yhdessä päivässä - mikään firma ei ole kallistunut näin paljon yhdessä päivässä

Hakukonejätti Googlen osakkeiden hinnat kasvoivat äkillisesti perjantaina päivää sen jälkeen, kun yhtiö julkisti liikevoittonsa, kertoo CNBC.

Pörssin avautuessa Googlen osakkeiden markkina-arvo nousi 48 miljardia euroa, mikä on historian suurin yhden päivän aikana tapahtunut nousu osakeindeksien koostavan S&P Dow Jones Indicesin mkaan.
Googlen arvo kasvoi perjantaina aikana yhteensä noin 60,1 miljardia euroa.