Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

tiistai 13. maaliskuuta 2012

KAPITALISMI ja EUROOPAN KULTTUURIKEHTO!!

Elämää Kreikan yliopistoissa: kulkukoirat juoksevat käytävillä, ruotsin kurssit täynnä

Kreikan ahdinko näkyy karulla tavalla maan yliopistoissa, kertoo uutistoimisto Bloomberg reportaasissaan.
Esimerkiksi Ateenan yliopistossa kampukset ovat graffittien peitossa, kulkukoirat juoksevat rakennusten lävitse ja monet opiskelijat opiskelevat nyt ruotsin kieltä siinä toivossa, että pääsisivät muuttamaan Ruotsiin.
Budjettileikkaukset ovat leikanneet lähes neljänneksen yliopistojen rahoituksesta vuoden 2009 jälkeen, Bloomberg kertoo. Monia rakennuksia ei sen vuoksi lämmitetä talvella, ja työntekijöiden palkkoja on leikattu.
Kun Kreikan nuorisotyöttömyys huitelee 50 prosentin tasoille, opiskelijoiden on vaikea uskoa omiin työllistymismahdollisuuksiinsa.
"Ihmiset ovat pessimistisiä ja surullisia", sanoo 19-vuotias lakiopiskelija Konstantinos Markou Ateenan yliopiston aulassa. Kulkukoirat ovat tapelleet lähistöllä ja opiskelijoiden mukaan huumekauppiaat ja huumeiden käyttäjät ovat yleinen näky.
Bloomberg kertoo myös 20 hengen ruotsin kielen kurssista, joista vain kolme aikoo pysyä Kreikassa. Muut kurssilaiset sanovat aikovansa muuttaa Ruotsiin, missä kuulemma on hyvät palkat ja työolot.
Viime vuonna muuttoliike Kreikasta Saksaan lähes kaksinkertaistui, kun parhaiten koulutetut nuoret lähtevät hakemaan parempia työpaikkoja.