Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

keskiviikko 7. elokuuta 2013


McDonald’sin brittityöntekijöistä 90 prosentilla eli 82 800 ihmisillä on sopimus, jossa lukee 0 tuntia

McDonald’silla 82 800 työntekijää, joiden sopimuksessa lukee 0 tuntia
Pikaruokaketju McDonald’s on ilmeisesti Britannian suurin niin sanottuja nollatuntityösopimuksia käyttävä työnantaja.
 
Taloussanomat
6.8.2013

Brittilehti Guardianin mukaan McDonald’sin brittityöntekijöistä 90 prosentilla eli 82 800 ihmisellä on työsopimus, jossa minimityöajaksi on määritelty nolla tuntia.
Näitä nollasopimuksia on kritisoitu siitä, että työntekijä ei tiedä etukäteen työvuorojaan eikä hänellä ole säännöllisiä tuloja.
Britanniassa jotkut poliitikot ovat vaatineet, että työnantajat takaavat työntekijöille jonkin määrän työtunteja. Yritysjohtajat vastustavat nollasopimusten kieltoa, koska heidän mielestään Britannia voisi olla samassa tilanteessa kuin Italia tai Espanja ilman joustavia työmarkkinoita.
McDonald's työllistää Britanniassa 92 000 ihmistä 1 200 ravintolassaan. Yhtiö kertoo käyttäneensä nollatuntisopimuksia vuodesta 1975, jolloin avattiin saarivaltion ensimmäinen McDonald’s-ravintola.