Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Ja näyttää siltä, että kriisiytynyt järjestelmä "toimii" vielä näin "hienosti" jonkin aika, kunnes......eli:

- Yksityiset yritykset myyvät laina ja ihme kun saavat myös korkoa!
- Jo ennen liikkeelle lasketuilla "löysillä rahoilla" yksityiset finanssiyhtiöt- ja patruunat ostavat näitä lainoja.
- EKP ostaa takaisin lainamarkkinoilta näitä takaisin korkoineen ja laittaa taseeseensa!
- Markkinoille tulee lisää rahaa ja ruletti pyörii pyörimistään. Kaikki on vielä ihan kuin ei olisi tapahtunut mitään!!! kunnes......

Ja ja: näinkin helposti olisi voitu rikastua sen sijaan, että tekisi kokopäiväisiä duunia nälkäpalkalla!? Heh! Kunpa olisin tiennyt jo! Nyt olen vähän myöhässä!EKP väänsi rahahanat isommalle – yrityslainojen kysyntä kasvoi

EKP väänsi rahahanat isommalle – yrityslainojen kysyntä kasvoi
Maaliskuussa pankkisektorin ulkopuolisten yritysten liikkeelle laskemia joukkolainoja myytiin 49,4 miljardilla eurolla.
1.4.2016
Taloussanomat–Bloomberg

Euroopan yrityslainamarkkinat ovat saaneet tukea Euroopan keskuspankin (EKP) osto-ohjelman laajennuksesta.
Maaliskuussa pankkisektorin ulkopuolisten yritysten liikkeelle laskemia, euromääräisiä joukkolainoja myytiin 49,4 miljardilla eurolla, uutistoimisto Bloombergin keräämistä tiedoista selviää.

Viime kuun luvut eivät jää paljon jälkeen vuodentakaisesta, jolloin yrityslainoja myytiin ennätyksellisellä 49,8 miljardilla eurolla.
Lainojen liikkeellelasku jätti maaliskuussa selvästi taakseen tammikuun ja helmikuun luvut, jolloin yritykset keräsivät vierasta pääomaa 34,8 miljardia euroa.
Suosion kasvun taustalla on EKP:n maaliskuun korkokokouksen päätös, että se laajentaa arvopapereiden osto-ohjelmaa eurooppalaisiin, hyvän luottoluokituksen yrityslainoihin.
Päätös on vilkastuttanut myös jälkimarkkinoita, joilla on myyty noin 21 miljardilla eurolla yrityslainoja, joiden markkinakorko on alle nollan.